Uw Dalmacademy’s pup

antwoorden op uw vragen

Eindelijk het is zover!
Binnenkort komt u uw Dalmatier puppy bij ons ophalen.
Dan is het moment daar dat wij als fokker de verantwoordelijkheid voor de verzorging en opvoeding van uw pup aan u overdragen.
Na ongeveer 8 weken vliegen onze kleine belhamels uit naar hun nieuwe baasjes.
In de tussentijd bent u natuurlijk al eens komen kijken en heeft u kennis gemaakt met ons en met de moederhond. U heeft wellicht al een voorkeur aangegeven voor een bepaald puppy in het nest.
Wordt het een reutje of juist een teefje?

Mocht u hierover nog twijfels hebben, overlegt u dan gerust nog een keertje met ons of leest u ook nog even bij onze meest gestelde vragen:  een reu of een teef?.
Tijdens de periode van wachten heeft u vast al heel veel vragen over hoe u de pup straks moet opvoeden. Maar natuurlijk ook over de verzorging of het juiste voer. Uiteraard krijgt u bij het ophalen van uw pup een puppypakket mee.
In dit pakket vindt u o.a. voer en speeltjes, maar ook een uitgebreide kennelmap met informatie over voeding, opvoeding en verzorging van uw Dalmatier pup.
In onderstaande rubrieken vindt u alvast de eerste antwoorden op uw vragen.

De opvoeding van uw Dalmatier pup

De opvoeding van uw pup begint al bij ons, de fokker.
De moederhond en wij als fokker leren de pup al een aantal basisbegrippen zoals bijvoorbeeld het zindelijk worden, en niet te hard bijten…
Uw pup komt bij ons met allerlei geluiden en situaties in aanraking om een goede socialisatie te bewerkstelligen.
Deze tijd bij ons als fokker is erg belangrijk.

lees verder

De voeding van uw Dalmatier pup

Over hondenvoeding zijn inmiddels boeken vol geschreven.
Iedere fokker heeft zijn eigen voedingschema en iedere fabrikant zijn eigen voerlijn, schema’s en verschillende producten.
Bovendien weet ook iedere dierenwinkel u nog eens precies te vertellen wat u moet kopen om uw pup zo gezond mogelijk te houden. Daarnaast bemoeit de dierenarts zich meestal ook nog met het voer van uw pup.

lees verder

De verzorging van uw Dalmatier pup

Een goede verzorging van uw pup begint natuurlijk bij voldoende aandacht. Daarnaast behoren een goede lichamelijke verzorging en het aanbieden van afwisselende bezigheden.
Een Dalmatier is van nature een ondernemend dier en zal graag nieuwe dingen leren en ontdekken. Doe vooral veel samen met de hond. Dit versterkt de band met uw pup en hij zal daardoor makkelijker leren gehoorzamen.

lees verder