Kamp. Dalmacademy’s First Edition 1996 – 2008

Kamp. Busby’s Freschman x Dayca D’Barch of Dalbury’s Clan

Dito werd geboren uit het eerste nestje van Dayca en was van jonge pup af aan een bijzonder mooi hondje. Hij zag er als pup al snel uit als een miniatuur hondje en was een echte showman. Hij behaalde dan ook diverse titels en prijzen.  Hij was dikke maatjes met onze Mulle.
Als de teven loops waren, dan zaten zij samen zielig te zijn. Dito was een hond zonder enige  gehoorzaamheidstraining. Die heeft hij ook nooit nodig gehad, want hij luisterde als de beste. Hij keek nooit naar andere honden en was voornamelijk op ons gericht. In het bos sjouwde hij het liefst met enorme boomstammen waarbij zijn kop dan gewoon helemaal scheef stond. In huis was hij een van de weinige honden die soms stiekem onder de dekens kroop van ons bed. Dat vond hij heerlijk. Als je hem er dan onder vandaan probeerde te jagen bromde hij uit alle macht.
Maar hij zou nooit iets doen, hij was zijn manier van protesteren. Hij was 100% betrouwbaar en maakte alleen maar heel veel kabaal.  Het laatste half jaar van zijn hondenleven kwakkelde hij met zijn darmen en zagen we hem snel oud worden. Helaas hebben wij met ruim 12,5 jaar afscheid van hem moeten nemen.