Timanka’s Almost There 1994 – 2003

Kamp. Risador’s Anton x Kamp. Perdita’s let’em Talk

Onze Ella was een bruin/wit teefje van een heel ander type dan wij tot dan toe gewend waren. Zij was onze eerste Dalmatier uit Noorwegen en onze eerste kennismaking met de Scandinavische bloedlijnen. Tot die tijd waren wij voornamelijk op de Engelse bloedlijnen georiënteerd.
De Scandinavische honden waren een stuk robuuster en munten uit in hun uitstekende bouw en “bone”.  We waren dan ook super blij dat we de gelegenheid kregen om van een van de beste fokkers uit Noorwegen een puppy te mogen kopen. Ella was een heel ander type hond dan wij tot dan toe gewend waren.
Ook haar karakter en doen en laten was anders. Niet minder leuk of lief, maar wel anders. We noemden haar gekscherend ook wel eens “Crokkie” (van krokodil). Ze kon namelijk muisstil onder de tafel zitten en als je dan bijvoorbeeld een stukje brood onder de tafel hield dan pakte ze dat razendsnel om vervolgens weer doodstil te zitten.
Ella was een uitstekend en lief moedertje en de stammoeder van de lijn waaruit wij nu nog steeds onze huidige honden fokken. Helaas kreeg zij een alvleesklier tumor en is 8 jaar oud geworden.