Onze kennel

een eerste indruk bij ons thuis

Wij wonen net over de grens achter Hardenberg. In het mooie bosrijke Wilsum. Vanaf Hardenberg rijdt u in een klein kwartiertje door een prachtig landschap naar onze kennel.

Met onze kennel bedoelen we ons huis waar wij samen met onze zoon en de honden wonen.
Uiteraard hebben wij naast onze eigen woonomgeving, een uitstekende binnen en buitenvoorziening voor onze honden en puppy’s.
Ruimte en reinheid staat daarbij voor ons voorop. Wij hebben een mooie vrijstaande woning met zowel binnen als buiten om het huis veel ruimte.

Wij zijn van menig dat je als fokker voldoende ruimte moet hebben om überhaupt te kunnen fokken. In tegenstelling tot Nederland is dit in Duitsland in de reglementen van de rasvereniging zo geregeld.
Een kennel moet aan een aantal minimumeisen voldoen om daarmee te voorkomen dat mensen een nestje gaan fokken terwijl zij hiervoor in een te kleine woning wonen of buiten geen speelweide of uitloopruimte voor de pups hebben.
Wij vinden dat het houden van onze Dalmatische honden in ons huis prima is, Dalmatiers zijn tenslotte gezelschapshonden. Het houden van honden in huis is wel verbonden aan bepaalde regels.

Onze honden wonen bij ons en wij niet bij de honden. Ze hebben hun eigen mand en het is hen geleerd om in huis rustig te zijn. Dit gedrag is positief voor de hond, maar ook voor de opvoeding van uw pup die deze positieve gedragingen al meekrijgt tijdens zijn opgroeifase bij ons als fokker.
Wij nemen u in onderstaande rubrieken graag even mee op een rondleiding  door onze kennel. Daarnaast vertellen wij u nog wat  uitgebreider over de kwaliteitseisen waaraan onze kennel en onze honden voldoen.

Onze kennelruimtes

Wij hebben er voor gekozen om onze pups geboren te laten worden bij ons in kantoor.
Dit is een ruimte op de benedenverdieping van onze woning, direct grenzend aan de woonkamer.
De moederhond kan hier in alle rust bevallen met de vertrouwde aanwezigheid van ons aan haar zijde.
Zo hebben wij vooral die eerste spannende tijd als de pups nog erg klein en kwetsbaar zijn de gehele dag zicht op de pups.

lees verder

Ons “buitenverblijf”

Vanuit de overdekte puppyuitloop kunnen onze pups, zodra zij wat groter en zelfstandiger zijn geworden, door een afsluitbare doorgang naar hun mooie grote puppyweide.
Deze weide is exclusief voor hun gebruik en met een stevige en vooral veilige omheining afgezet. De weide ligt beschermd naast ons huis en is vanaf de straatzijde niet direct zichtbaar. De kinderen uit ons dorp weten de weide echter wel gemakkelijk te vinden.

lees verder

De kwaliteitseisen

Onze kennel voor Dalmatische honden valt voor wat betreft de fokregelementen onder de strenge Duitse regels.
Wij zijn echter lid van de Nederlandse Club voor Dalmatische Honden (NCDH) én van de Dalmatiner Verein Deutschland (DVD). Wij voldoen met onze kennel aan de strenge voorschriften die in Duitsland gelden voor het houden en fokken van Dalmatische honden en voeren tevens het VDH Zuchtersiegel.

lees verder