Puppycursus

Een puppycursus is een absolute must voor iedereen die aan zo’n kleine Dalmatische belhamel begint.
Voor de beginners onder ons die voor het eerst met de opvoeding van een Dalmatier pup te maken krijgen, is het dé manier om van de kleine rakker een welopgevoede Dalmatier te maken.
En zegt u nu zelf… wat is een uurtje trainen in de week en 5 à 10 minuten oefenen per dag  als u daarvoor een goed luisterende hond terugkrijgt, waar u hopelijk jarenlang plezier van heeft.
De meeste puppytrainingen beginnen met een leeftijd van 8 a 12 weken oud, dit verschilt echter per kynologenvereniging. Zie voor informatie over de dichtstbijzijnde kynologenvereniging de site www.kennelclub.nl.

Behalve de eerste gehoorzaamheidsbeginselen leert uw Dalmatier pup zich ook sociaal te gedragen met andere honden.
Na de puppycursus kunt u verder gaan met allerlei andere trainingen.
Als u het leuk vindt kunt u in de toekomst zelf op hoog niveau aan wedstrijden meedoen. Maar dat is wellicht bestemd voor de echte “cracks”.

Ook mensen die zich een tweede of zelfs derde Dalmatische hond aanschaffen doen er goed aan om toch met de nieuwe pup weer naar de puppytraining te gaan.
Waarschijnlijk weet u inmiddels al het een en ander over de opvoeding van uw Dalmatier en heeft u zich al voorgenomen met de nieuwe pup niet dezelfde fouten te maken als met de vorige hond(en).
Het is voor de pup altijd goed om ook eens buiten de roedel helemaal op zichzelf aangewezen te zijn.
De kans bestaat anders dat de pup zich zonder zijn grote broer of zus niet goed gedraagt en zelfs bang kan zijn.