Ja, ik wil een Dalmacademy’s pup

U heeft besloten dat een Dalmatier uw nieuwe huisgenoot gaat worden. U heeft dan vast ook al het één en ander gelezen over dit fantastische ras.
Uw keuze is gevallen op een pup van onze kennel. Hartelijk bedankt voor uw vertrouwen in ons.
Heeft u uw keuze al kenbaar gemaakt?
Zo niet,  neemt u dan gerust contact met ons op of vult u het puppy interesseformulier in.

Raad en daad

Maar wat kunt u nu van ons als fokker verwachten?
Tijdens de spannende tijd die u dan nog moet wachten op uw Dalmatier pup, staan wij voor u klaar met alle tips en hulp om uw familie en huis voor te bereiden op de komst van uw puppy.
Ook als u eenmaal uw puppy heeft opgehaald en de periode van genieten en vooral ook opvoeden begint, kunt u natuurlijk nog steeds bij ons terecht voor goede raad.

Optimale aandacht voor de socialisatie van uw pup

Wij fokken alleen als wij optimaal aandacht en tijd kunnen besteden aan onze honden en de pups.
Een nestje groot brengen kost erg veel tijd en is bovendien een verantwoordelijke taak.
Wij hebben maar 8 a 9 weken de tijd om uw toekomstige pup met alle liefde en aandacht groot te brengen en vooral ook op de juiste wijze te socialiseren.
U kunt zich vast voorstellen dat dit de nodige inspanning vraagt. U begrijpt dan wellicht ook dat het fokken van een nestje Dalmatische pups niet even tussendoor gedaan kan worden.
Het voortdurend produceren van pups kan naar onze mening dan ook niet.
In de media wordt gewaarschuwd voor het kopen van een pup bij zogenaamde broodfokkers. Dit zijn fokkers die aan de lopende band pups hebben, het liefst ook nog van meerdere rassen. Vaak hebben zij ook veel volwassen honden.
U kunt zich voorstellen dat het bijna onmogelijk is om alle honden maar vooral ook de vele pups de juiste individuele aandacht te geven. De kans dat u bij een dergelijke fokker een niet gesocialiseerde pup koopt is dan ook groot.

De koopovereenkomst

Wanneer u besloten heeft bij ons graag uw Dalmatier pup te willen kopen, stellen wij samen met u een koopovereenkomst op. Deze overeenkomst heeft tot doel om aan u een garantie af te geven over de gezondheid van de ouderdieren van uw pup. Daarnaast bieden wij u de garantie dat u een gezonde pup bij ons koopt.
Anderzijds verwachten wij van u dat u zo goed mogelijk voor de hond zorgt en mocht u met uw Dalmatische hond willen fokken, dit uitsluitend doet volgens de richtlijnen van de rasvereniging in het land waar u woont.

Wilt u meer lezen over uw Dalmacademy’s pup leest u dan gerust verder bij onze rubriek: uw Dalmacademy’s pup.