Andre & Diana Kok met Dalmacademy’s Dutch Delicious (Lily)

Wij zijn Andre en Diana Kok van Kennel: The Astonishing uit Medemblik (NL).

We hebben sinds 1993 Dalmatische honden. Op dit moment hebben we 3 Dalmaten, Seven, Lily en Ivy en 1 Duitse Dog Florence. Toen we bijna 2 jaar geleden onze oudste Dalmaat op 14 jarige leeftijd in hebben moeten laten slapen hadden we alleen nog maar Florence en Seven. 2 honden, wel weinig voor ons, dan gaat het toch weer kriebelen. Zodoende zijn we wat gaan snuffelen op internet en zagen we dat Arne en Femke een nestje hadden. Leuk dachten we!

Vader Odin (Perdita’s Sparkling Star) hadden we al eens op de show gezien en vonden we een mooie en lieve hond. Eerst maar eens vragen of er nog teefjes beschikbaar zijn en dat waren er gelukkig. We showen regelmatig met onze honden dus we keken heel “show technisch” naar de pups en dat zag er heel goed uit zeg! Normaal hebben we niks met bruin maar nu waren er alleen nog bruine beschikbaar en wonder boven wonder viel ons oog ook op de bruintjes.

Wij op naar Duitsland. Arne en Femke kenden we al van de shows. Nu eens kijken hoe ze wonen. Prachtig natuurlijk. Het was mooi weer en we zaten gezellig buiten. Pups zagen er goed uit. Twee bruine teefjes vonden we erg mooi. Lastig kiezen. We lagen op de grond en “keurde” ze van top tot teen.

Uiteindelijk besloten we Dalmacademy’s Dutch Delicious te kiezen. We vinden het leuk als de stamboom naam toch wat op de roepnaam lijkt dus werd haar naam Lily!

Met 8 weken mochten we haar ophalen, ohh wat is dat leuk. Zelf hebben we ook nesten gehad maar zo een pupje ophalen zonder alle zorgen en spanningen vooraf is ook wel eens lekker. Ze heeft de hele weg gegild. We gingen nog langs vrienden met een dalmaat, die vond ze gelijk leuk. Kon ze even de benen strekken en wie weet moe worden. Niet dus!

Thuis aangekomen kennis gemaakt met Florence en Seven. Die zijn altijd erg lief met pups dus geen probleem. Florence vond ze niet te groot, ha, ha. Het regende wel de eerste dagen dat ze er was maar ze vond het helemaal geen punt. Ging graag naar buiten en zindelijk maken was snel voor elkaar. Het was zomer dus de hele dag de deur open. Nu hebben we al heel wat honden en pups gehad dus de puppentijd is ons niet vreemd. We vinden het altijd een gezellige tijd. We namen haar overal mee naar toe en ze was heel makkelijk.

Nog steeds. Ze is heel rustig in en om huis en super blij als er visite komt. Dan komt ze met een kussentje aangelopen. Blij in het uitlaatgebied en lief met alle honden. Andre fiets elke week 6 km naar m’n ouders met Seven en Lily. Lily loopt Seven er uit hoor, kan je toch merken dat het een jongere hond is. Alleen vindt ze katten geweldig……om er achteraan te gaan! Ze was bij de oppas midden in het dorp gedurende onze vakantie en daar zijn veel katten dus gewoon een rondje door het dorp lopen is “hard werken”.

Verder is zo grappig. Ligt altijd op haar rug met de benen omhoog, je kan haar in alle vormen kneden, ze blijft gewoon liggen. Haar favoriete plek in bij Andre op schoot als ie op de bank ligt en het liefst op z’n schouder!!

Vorig jaar hadden we zelf een nestje met Seven. Wat vond Lily het gezellig en zo lief hoe ze met de pups deed. Ze liet ze over zich heen lopen en ging rollebollen met ze. We denken (weten het wel zeker) dat ze een lief moedertje wordt!

Uit dit nest hebben we een reutje Ivy, gehouden. Hij is nu een jaar. Ivy en Lily zijn 2 handen op 1 buik. Altijd gezellig en lekker buiten rennen en spelen. Ivy mag ook bijna alles van haar maar Lily is de baas.

Vanaf het begin hebben we Lily mee genomen naar de show, eerst als bezoeker, toen in de baby, puppen, jeugd en nu staat ze in de tussen klas. Ze doet het echt geweldig. Vorig jaar zijn we naar de clubshow in Denemarken geweest, 2 shows, 2 dagen achter elkaar. Seven zou Deens Kampioen kunnen worden en toen dachten we, ach we nemen alle dalmaten mee. Lily in de Jeugdklas en ze heeft warempel 2 dagen achter elkaar beide shows gewonnen, echt fantastisch!! We zijn trots op onze bruine boef.

Waarschijnlijk krijgt ze volgend jaar haar eerste nestje. Eerst Seven dit jaar pups en dan mag ze weer “tante” spelen.

Wij zijn heel blij met onze Lily en iedereen die haar ziet vindt haar mooi, zelfs de mensen die toch de voorkeur voor zwart hebben zeggen dat ze deze bruine wel mooi vinden!

Bedankt Arne en Femke voor deze lieverd!