Anja Marinus met Dalmacademy’s Copyright (Satan)

Hallo,
ik ben Anja Marinus en dit is ons maatje Copyright (we noemen hem Satan).
In 2008 ontmoette ik via mijn werk een leuke vent (Gerrit) met wie ik ondertussen getrouwd ben. Al na een maand woonden we samen en hadden we het erover dat we t.z.t. wel een hond zouden willen en aangezien ik altijd al een dalmatier heb willen hebben gingen we in 2008 op zoek.
Zo kwam ik Dalmacademy’s tegen en stuurde ze een mail dat ik een reutje met zwarte oren wel zou willen (niet wetende dat ze op dat moment een nestje hadden).
Nog geen 30sec na het versturen van mijn mail al antwoord terug… ze hadden een reutje met zwarte oren en we moesten maar komen kijken of het zou klikken.
Ik zei tegen Gerrit: “Als we gaan kijken hebben we een hond want wat klikt er immers niet met een Dalmatier puppy!”
Zo gezegd zo gedaan, op naar Wilsum!!

Eenmaal daar worden we begroet door 2 vrolijke Dalmatiers Valid Version en Mulle. In een omheind stukje zaten nog 2 puppy’s uit Valid Version en dat waren Collectors Item (die op dit moment van schrijven haar 2de nestje verwacht) en Copyright!
Natuurlijk waren we op slag verliefd en na een uurtje gezellig te hebben gebabbeld mocht ons nieuwe familielid mee naar huis…
Dat was een lange terugreis naar de Veluwe want we hadden geen riem dus had ik de kleine spikkel op schoot die het allemaal maar spannend vond!
Eenmaal thuis vertelde de katten hem gelijk even wie hier de baas is. We hadden al wel het 1 en ander gekocht en na de bench te hebben gehalveerd met een stuk karton kon Satan hier in slapen.
Hij heeft al met al toen wij ’s avonds naar bed gingen 15 minuutjes gepiept en daarna nooit meer. Helaas duurt het eerste jaar puberen best lang 😉 maar Satan is uitgegroeid tot een zeer lieve, grote, allermans vriend!
Hij ligt graag op schoot, het blijft wel een Dalmatier dus in het bos moeten we hem in de gaten houden dat hij niet achter wild aangaat en tijdens het eten moet hij op zijn plaats blijven en plat blijven liggen want anders gaat hij kwijlen en dat vinden we niet prettig tijdens het eten.

Het is ons eerste hond en zonder cursus hebben we hem best goed opgevoed! Hij vind iedereen lief en is in huis rustig maar hij krijgt dan ook voldoende beweging, gaat dagelijks mee naar mijn paard en mee tijdens onze bosritten.
Ook gaat hij mee op wandeltocht in het weekend en 40km wandelen is voor hem geen probleem! We hebben hem geleerd niet te blaffen en dat doet hij dus ook niet ondanks dat er veel honden in de buurt zijn die wel altijd blaffen, alleen tijdens het spelen of als hij iemand niet vertrouwd slaat hij aan.
De begeleiding vanuit Dalmacademy’s is heel goed geweest, we kregen veel informatie mee en Satan had zijn eerste basisentingen al gehad.
Al met al, we zijn super blij met hem en hopen dat hij heel oud gaat worden!!

Groetjes,
Gerrit, Anja en Satan