Astrid Rontberg met Dalmacademy’s Just Do It (Daena)

Dit is Dae (Dalmacademy’s Just Do It ) geboren op 8 december 2016 en dochter van Item. Vanaf februari 2017 hoort ze bij ons gezin, bestaande uit twee pups op twee benen, mijn vriend en ik.
Toen we eenmaal wisten dat een Dalmatische hond precies was wat we zochten ging het snel. We kwamen via internet bij Dalmacademy’s terecht en al snel stond een afspraak om kennis te maken. We hebben leuke gesprekken gehad en konden alles vragen. Daar zagen we haar voor het eerst…en waren op slag verliefd! Dat is nooit meer over gegaan…
Dae is onze eerste dalmaat. Een echte ondeugende boef. We zochten een lieve gezinshond..maar wel een met uithoudingsvermogen die mee kan hardlopen en ervan houdt actief te zijn. En dat is precies wat ze het liefste doet. Een wandeling van anderhalf uur? Daar draait ze haar poot niet voor om!
Ook het hardlopen vindt ze geweldig…maar het liefst wel in het bos.
Dae heeft veel gezichtsuitdrukkingen, soms bijna menselijk lijkt. En ze is slim! Ze kan heel goed vertellen wat ze wil…en ‘praat’ er ook echt bij.
Alleen zijn vindt ze minder leuk.
Dae is een geweldige kindervriend en is extra vrolijk als de hele roedel bij elkaar is. Bij vreemde mensen is ze altijd even op haar hoede…maar kent ze je, dan ben je haar vriend! Net als elke hond die ze tegenkomt. Ze is erg sociaal en soms een tikkeltje overenthousiast (lees: lomp). Humor en geduld heb je zeker nodig bij haar!
Ze is dol op stokken, eten, zwemmen, eten, rennen, zand, hoog gras, eten, knuffelen, eten. Maar het meest op haar bal! Hiervoor doet ze alles.
Kortom…voor ons is Dae perfect en we kunnen ons geen dag zonder haar meer voorstellen!