Diana de Groot met Dalmacademy’s Indian Friend(Cooper)

Cooper – Indian Friend – zijn naam doet hem echt eer aan – het is een echte allemansvriend!
Cooper is mijn eerste hond. De keuze voor een dalmatiër heb ik wel overwogen genomen. Het zijn sportieve, aanhankelijke honden. Geen waterratten en ontzettend lief voor kinderen. De keuze voor een pup via de familie Krusschat was ook snel gemaakt. Een heel fijn oriënterend telefoongesprek, hun openheid versterkte de voorkeur alleen maar. Hun kennis over Dalmatische honden is enorm evenals hun betrokkenheid bij de puppy’s. Ze zorgen echt dat de honden een fijn thuis krijgen en hele goede start hebben.
Wat kan ik je vertellen over onze fantastische hond Cooper?
Het is een geweldige lieve en mooie hond. Cooper loopt 95% van de tijd los en luistert heel goed. Katten zijn soms alleen wel erg cool om even de boom in te jagen. Grappig om te zien dat Cooper in het park, altijd tijd maakt om de ‘baasjes’ van andere honden al kwispelend te begroeten. Wordt zeer gewaardeerd. Iedereen kent hem inmiddels al. Helpt overigens ook dat hij een dalmatiër is. Hij is erg op mensen gericht. Met en bij andere honden is hij zeer sociaal.(en ja, hij is nog steeds een reu met alles erop en eraan) Dit is mede door een geweldige goede dagopvang. Zeker een aanrader voor socialisatie en lekker kunnen spelen met andere honden. Het spelletje achter elkaar aan rennen of achterna gezeten worden is toch wel zijn favoriet.
Ik ben met Cooper op puppy cursus geweest en een vervolgcursus. Daarna nog een korte cursus met gedrag en gehoorzaamheid in combinatie met spelletjes. Cooper leert erg snel en doet het erg goed op belonen. Dat maakt het leren eenvoudig. Hij heeft hier ook enorm veel plezier in. Van de zomer gaan we op een speurcursus aangezien zijn neus zeer goed wordt gebruikt.
Thuis is het ook een hele makkelijke hond. Hij heeft een paar eigen plaatsen en komt niet op de bank. Ook kan hij rustig in de woonkamer blijven als we weg zijn. De kerstboom blijft gewoon staan, er wordt niets gesloopt of stiekem op de bank gelegen. Zelfs eten blijft op de tafel staan. Met kinderen is het een echte schat. Soms iets te enthousiast vanwege zijn grootte en kracht. Met name voor onbekende kinderen is een lik in het gezicht al snel gemaakt. Cooper realiseert nog niet altijd dat kinderen hiervan kunnen schrikken. Wanneer men Cooper ziet, wordt door kinderen al snel de referentie met paw patrol gelegd. 🙂 Mijn nichtje van drie is helemaal weg van hem en hij op haar. Voor een driejarige kan ze hem rustig laten zitten, pootjes vragen -die hij graag geeft en ook rustig zijn bot ‘afpakken’. Speelgoed in zijn buurt is ook absoluut veilig. Cooper is een graag geziene gast in het verzorgingshuis van mijn moeder. Een keer in de twee weken gaan we hier even op bezoek. Hij stapt rustig in de lift en op haar kamer gaat hij lekker op zijn kleedje liggen. Daarnaast laat hij zich graag even over de bol aaien door andere bewoners onderweg of wanneer we in de gemeenschappelijke ruimte zijn. Onlangs was hij zelfs een keer spontaan gevraagd voor een fotoshoot voor een merk dat hondenkussens en halsbanden maakt. Voor het eerst achter de camera met allerlei flitslichten deed hij dit geweldig! Totaal geen angst of schrik. Met een heel mooie foto’s als resultaat.
Kortom Cooper geeft ons héél veel plezier en gezelligheid! Het is een heel gebalanceerde rustige hond. We zijn heel erg blij met hem.