Fam. Boleij met Dalmacademy’s In My Mind (Cody)

Ruim 2 jaar geleden besloten we als gezin dat wij weer een hond in ons leven wilden en er genoeg tijd voor hadden. 5 Jaar hadden we geen hond(en), omdat wij als gezin er te weinig tijd daarvoor hadden.
Toen wij als jong stel besloten een hond te nemen, gingen we ons verdiepen in de hondenrassen om te kijken wat bij ons zou passen. Aan de overkant van de straat woonde een gezin met een dalmatiër en wij vonden hem prachtig en superlief. Dus ook de eigenschappen van de dalmatiër bekeken en geconcludeerd dat dit het ras voor ons was.
Toen onze 1e dalmatiër 2 jaar was, besloten we hem een vriendinnetje te geven. Met haar hebben wij 2 gelegenheidsnestjes gehad, waar wij 1 teefje van hebben gehouden. Van deze 3 dalmaten hebben wij, en later ook onze kinderen die er ondertussen waren, enorm genoten. Ze zijn resp. 10, 16 en 14 geworden.
Op zoek naar een pup, zijn we selectief gaan zoeken naar fokkers die een nestje hadden/zouden krijgen. Toen we lazen dat de familie Kruschat een nestje zou krijgen, heb ik hen meteen gebeld. Omdat we wisten dat de pups in huiselijke sfeer op zouden groeien, de ouderdieren een goed karakter hadden en de gezondheid en welzijn van de dieren voorop staan bij deze fokker, waren we erg blij dat we op de lijst zouden komen te staan voor een pup.
We hadden besloten dat we weer een reu wilden, dus we waren superblij dat er in het nest 9 prachtige, gezonde reutjes waren geboren. Omdat ook onze oudste kinderen (toen 17 en 15) de hond zouden gaan uitlaten, leek het ons goed dat hij niet te onderdanig en niet te dominant zou zijn. Toen wij mochten aangeven welke pup onze voorkeur had, hebben we daar dus ook naar gekeken.
Door de vele filmpjes en foto’s zagen we onze Cody opgroeien en waren super blij toen we hem mee naar huis mochten nemen. Uitgerust met een koopcontract (waarmee met name het welzijn van Cody gewaarborgd werd), een boekwerkje met alle papieren en vol goede, nuttige tips, een zakje voer en een speeltje met de nestgeur gingen we met onze pup naar huis.
Nu zijn we inmiddels 2 jaar verder en is Cody een mooie, maar vooral super lieve hond, waar we enorm van genieten met ons allen. Ook de kat is inmiddels goede vrienden met hem.
Cody is een op en top dalmatiër, met heerlijk ondeugende streken, een onverzadigbare trek, maar bovenal een echt gezinslid.