Jurgen & Pascale Vugts met Dalmacademy’s Double Dutch (Smits)

Een stukje schrijven over Meneer Smits, graag! Maar waar moet je dan beginnen?
Onze ‘verliefdheid’ bij de eerste aanblik van de grootste pup uit het nest, drie weken oud, flinke weerborstel in zijn nek?
De herinnering aan het moment dat onze kinderen Smits voor het eerst zagen?
Of het terugzien van foto’s van het nest, terugdenkend aan de liefdevolle verzorging door Arne en Femke de eerste weken om de pups ‘klaar te stomen’ voor de grote wereld?

Zoveel moois om op terug te kijken, en zoveel moois om dagelijks van te genieten! 

Smits is uitgegroeid tot een prachtig gespierde reu met een torso om U tegen te zeggen! Met zijn grote gestalte loopt hij trots door het dorp, en laat duidelijk zien dat hij er is. Maar eigenlijk komt deze uitstraling niet helemaal overeen met zijn karakter. Femke noemde hem in het nest al een lobbes, en dat is hij ook gebleven. Een ontzettend lief karakter, aanhankelijk en erg gevoelig voor sfeer. Om op onverwachte momenten dan toch ineens het mannetje uit te gaan hangen, zeker als er een klein pluizig wit hondje in de buurt komt… Maar ook ondeugend, eigenwijs, trots en lekker actief, zoals het een echte puber betaamt!

In ons mannengezin heeft Smits zijn plek gevonden, het is prachtig om te zien hoe de jongens, elk op hun eigen manier, een innige vriendschap met hem gesloten hebben. Niet alleen willen ze met hem ravotten, knuffelen en samen voetballen in de tuin, maar ook verzorgen of wandelen doen ze nooit met tegenzin. En o ja, Smits is altijd bereid hun puberverhalen aan te horen, heel belangrijk! Maar ook voor ons is hij een onmisbaar gezinslid geworden; lekker samen naar buiten (kilometers maken), altijd een maatje in huis en een onvoorwaardelijke vriend!

Wij zijn heel blij met Meneer Smits! 

Jurgen & Pascale Vugts