In al die jaren van lief en leed, kleine puppy’s en het overlijden van onze dierbare honden. Alle vragen van onze puppykopers, de adviezen die wij gaven, de tentoonstellingsperikelen, de andere fokkers, onze contacten in het buitenland en noem maar op.
Één punt heeft tot op de dag van vandaag bij ons altijd hoog in het vaandel gestaan:

Onze kennel Dalmacademy’s staat voor het fokken van een zo gezond mogelijk en rasspecifieke Dalmatische hond !

Natuurlijk vinden wij het als fokker reuze leuk als onze honden ook nog eens goed scoren op tentoonstellingen en stellen wij het op prijs als onze puppykopers bereid zijn eens met hun Dalmatier aan een tentoonstelling deel te nemen.
Maar dit alles is van ondergeschikt belang aan een goede gezondheid en een fijn karakter.

Wij zijn van mening dat je als fokker er alles aan moet doen om een zo gezond mogelijk nestje puppy’s te fokken. Dit betekent helaas niet dat wij alles onder controle hebben.
De natuur is nu eenmaal grillig en in een nest kunnen toch nog puppy’s worden geboren waar iets aan mankeert.
Vandaar dat wij met onze puppykopers ook altijd een koopovereenkomst afsluiten.

Maar wat wij als verantwoord fokker kunnen doen, dat doe we:

  • Onze honden worden allemaal geröntgend op H.D.
  • Onze pups worden allemaal gehoorgetest en krijgen hiervoor een officiële uitslag.
  • Onze honden hebben zelf geen aandoeningen of andere zaken waardoor zij eigenlijk niet geschikt zouden zijn voor de fokkerij.
  • Onze honden hebben een stabiel en rustig karakter. Dalmatiers mogen wat ons betreft beslist niet zenuwachtig of neurotisch van aard zijn.
  • Onze teven zijn goede moeders die geheel zelfstandig een nest puppy’s groot kunnen brengen. Natuurlijk “helpen” wij graag een handje bij de verzorging van een nestje, maar dat is meer omdat wij het zelf zo leuk vinden dan dat dit noodzakelijk is.
  • Onze reuen zijn beslist niet overmatig dominant. Zij staan hun mannetje maar als het er op aan komt zijn zij grotere vrijkousen dan de teven.
  • Onze pups groeien in huis op en worden zeer uitgebreid gesocialiseerd en zoveel mogelijk krantzindelijk afgeleverd.

Sinds de aanvang van onze fokkerij zijn wij lid van diverse Europese verenigingen waaronder de Nederlandse Club voor Dalmatische honden (NCDH), waarbij wij ook jarenlang actief hebben deelgenomen middels het bekleden van verschillende bestuursfuncties. Daarnaast zijn wij lid van de Dalmatiner Verein Deutschland (DVD) waar één van ons momenteel de functie van vice-voorzitter vervult.
Wij voldoen ruimschoots aan alle fokreglementen van zowel de Nederlandse als de Duitse rasvereniging.

Wij zijn van mening dat het fokken van Dalmatische honden nooit of te nimmer ten koste van de hond zelf mag gaan, dus nooit ter eer en glorie van ons zelf.

Wij proberen door middel van het maken van originele en gezonde combinaties een zo goed mogelijke bijdrage te leveren aan het voortbestaan van ons ras.
De genen van onze honden zijn inmiddels verspreid over geheel Europa tot in Rusland toe.

Het succes van onze kennel ligt voor ons niet in de vele bekers die onze honden reeds gewonnen hebben, maar in de trouw en liefde die wij iedere dag weer van onze honden krijgen.
Daarnaast is het grootste compliment dat wij voor onze fokkerij krijgen, de blijdschap van onze puppykopers tot in lengten van dagen met de aanschaf van hun Dalmatische hond.

Neemt u ook eens een kijkje bij de enthousiaste verhalen van onze  puppykopers.