De voeding van uw Dalmatier pup

voeren doet u met uw ogen

De voeding van een Dalmatier
Over hondenvoeding zijn inmiddels boeken vol geschreven.
Iedere fokker heeft zo zijn eigen voedingsschema en iedere fabrikant zijn eigen voerlijn en verschillende producten.
Bovendien weet ook iedere dierenwinkel u nog eens precies te vertellen wat u moet kopen om uw pup zo gezond mogelijk te houden.

Daarnaast  bemoeit de dierenarts zich meestal ook nog met het voer van uw pup. Over de andere hondeneigenaren die u tegenkomt nog maar even niet te spreken…

Kortom voor de meeste kersverse eigenaren van een Dalmatier pup wellicht wel wat lastig om door de bomen het bos te blijven zien.

Ons advies is om in eerste instantie onze richtlijnen en het voer dat de pup bij ons gewend is aan te houden.
Dit voer is de pup gewend en een te snelle overschakeling op ander voer kan alleen maar diarree veroorzaken.  Zodra uw pup zijn draai bij u thuis gevonden heeft kunt u, indien u dit wilt, langzaam overschakelen op een ander kwaliteits hondenvoer.
Goede merken zijn bijvoorbeeld Hill’s en Eukanuba, maar ook Royal Canin is een heel goed voer.
Voert u uw Dalmatier pup minimaal de volledige groeiperiode een hoogwaardig kwaliteitsvoer.
Ga niet te snel af op de goede bedoelingen van de dierenwinkel. In hun advies zit vaak ook een stukje commerciële gedachtegang.
Aan het ene voer verdienen ze nu eenmaal meer dan aan het andere…

Wanneer u bij ons uw pup komt ophalen krijgt u een uitgebreid puppypakket mee, waarin naast een zak voer voor de eerste paar dagen ook een kennelmap met het voerschema zit.
Een goed puppy voerschema bestaat tenminste uit 4 maaltijden per dag. De pup heeft nog maar een klein maagje en verteert 4 kleine maaltijden beter dan 1 grote hap. Uw Dalmatier pup krijgt bij ons droogvoer speciaal voor pups. Hier zitten alle bouwstoffen in die de pup nodig heeft om goed en evenwichtig te groeien.
Voor de afwisseling kan puppydinner, blikvoer of vers vlees gegeven worden.

Voer altijd met uw ogen.
Is de pup te mager (u ziet de ribben) voer dan wat meer dan de aangegeven hoeveelheid. Is de pup te dik (hij begint op een bijzettafeltje te lijken) voer dan wat minder.
Geef niet teveel extraatjes. Het moet een extraatje blijven.
Maar een beloningskoekje tijdens de puppytraining kan natuurlijk geen kwaad.